Gozleme Nasil Yapilir?









İlk önce hazır ya da ev yapımı yufka temizlenmiş bir masada açılır. Yufkanın içine peynirli yapmak istiyorsanız peynir, patatesli yapmak istiyorsanız haşlanmış patetes veya kıymalı yapcaksanız kavrulmuş kıymayı koyuyoruz. Malzemeyi eşit bir miktarda kare şeklinde olacak şekilde yufkamızın içine yayıyoruz. Daha sonra yufkamızı kapatıyoruz.

Tavamıza tereyağ koyup eritiyoruz. Daha sonra hazırlamış olduğumuz yufkamızk tavaya koyuyoruz. İki yüzeyide pişene dek yufkamızı pişiriyoruz. Eğer gözlememizin üzeri kırıysa pişirirken tereyağı sürebilirsiniz. Tereyağı gözlememize lezzet katar. Diğer yağları da kullanabilirsiniz ama tereyağıyla bir başka lezzetli oluyor.

Yorumlar