Makarna Nasil Yapilir?

 

Makarna
Merhaba arkadaşlar. Blog sayfamı aktif bir şekilde güncelleyeceğim. Genel konular hakkında blog yazıları yazdığım bu sitede biraz da yemek yapmak konusunda yazmak istedim. Bu blog yazında öğrenci yemeği olarak tanımlanan sade makarna tarifi yapacam. Öncelikle pişirmek istediğiniz makarnanın biraz üst seviyesine kadar tencereye su doldurulur. Daha sonra bu su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca makarna tencereye boşaltılır. Makarnanın yaklaşık olarak 10 dakika kaynaması gerekmektedir. Tencereye biraz yağ ve tuz eklerseniz makarna birbirine yapışmaz. 
Spagetti
Makarnamız piştikten sonra süzgeç yardımıyla makarnamızı süzüyoruz. Süzme işlemi bittikten sonra tencereye biraz tereyağı döküp yağ eridikten sonra makarnayı üstüne boşaltıp 1 ya da 2 dakika karıştırırsanız makarnanız yağı yemiş olur ve yemeğiniz hazır olur. Tereyağı şart değil diğer yağları da kullanabilirsiniz. Ama genelde tereyağı ya da ayçiçek yağı kullanılmaktadır. Bu makarnayı kendi yapış şeklime göre anlattım. Başkaları farklı şekilde yapıyor olabilir. Bir hatırlatmada bulunmak istiyorum yağı tencerede fazla ısıtırsanız yağ yanabilir. Yağın yanmamasına dikkat edin.

Yorumlar