![]() |
Pilav |
Uzun bir süredir yemek yapma konusunda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Nohut, kuru fasülye, tarhana çorbası, domates çorbası, et kızartma, patates kızartması, menemen, omlet, türlü ve gözleme gibi ev yemeklerini yapabiliyorum. Bu yemeklerin tariflerini ilerleyen günlerde fırsat buldukça blog olarak yazacağım. Lakin bugün ki yazımızda pilav yemeğinin nasıl yapıldığını inceliyeceğiz. İlk kez pilav yapanların en sık karşılaştıkları sorun pirincin lapa lapa olup birbirine yapışmasıdır. Bu sorunun olmaması için ne yapılması gerektiğinden yazımızda bahsedeceğiz. İlk olarak pirincin ıslatılması ya da yıkanması önemlidir. Yıkanan pirinçler tencereye konulur ve tereyağında ya da diğer yağlar da kavrulur. Kavurduktan sonra bir bardak pirinç ise bunun üçte ikisi kadar yani bir buçuk bardak su ilave edilir. Su pirincin biraz üst seviyesinde olmalıdır. Eğer suyu az ilave ederseniz pilavınız yeterince haşlanmaz ve çiğ olur. Eğer suyu çok koyarsanız bu sefer fazla sudan ötürü pilavınız lapa lapa olur. Bu sebepten ötürü su ölçeğine dikkat edilmesi pilav yapma konusunda çok önemlidir. Pirinç tencerenin kapağı kapatılarak haşlanır. Suyu çekince ocağın altı kapatılır ve pilavımız hazır.
Deneme.
YanıtlaSil